Volkoren mini broodjes

Een tijd terug maakte ik speltbroodjes , maar ik vroeg mij af of het gebruik van volkorenmeel erg veel invloed zou hebben op de structuur van het broodje.

Dus verving ik het speltbloem door volkorenmeel en maakte de broodjes. Ze zijn iets zwaarder dan de speltbroodjes, maar net zo lekker!

Ingrediënten voor 8 broodjes:
– 350 gram volkorenmeel
– 1/2 theelepel zout
– 3 gram gist
– 1 eetlepel olijfolie
– 200 milliliter water
– 1 ei

Bereidingswijze:
Meng het volkorenmeel, het zout en de gist door elkaar. Voeg hier de olijfolie en het water aan toe en kneed tot een bal. Voeg nog wat meel of water toe als het deeg te nat of droog is. Kneed het deeg goed door in ongeveer vijf minuten. Verdeel het deeg in acht bolletjes en vorm van ieder bolletje een schijfje.
Leg de schijfjes op een bakplaat met bakpapier en laat 35 minuten rusten op een warme plek.
Verwarm nu de oven voor op 225 graden en stel in op 10-12 minuten.
Klop een ei los en besmeer de broodjes met het eimengsel.
Doe de ovenplaat in de oven en bak de broodjes af. Eet smakelijk!

Mini-volkorenbroodje

Een gedachte over “Volkoren mini broodjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s