Toen ik in Spanje bij mijn au-pair gezin woonde, aten we vaak kikkererwtensaldesalade. Lupe, de huishoudster, maakte altijd het eten klaar en deze salade stond regelmatig op het menu.
Eenmaal terug in Nederland dacht ik nog vaak aan die heerlijke salade en probeerde ik hem na te maken. Helaas kwam de smaak nooit overeen met Lupe’s salade. Totdat ik nog eens na ging denken over de ingrediënten die er in zaten. Want wat bleek nou? Ik vergat altijd een cruciaal ingrediënt, namelijk witte asperges. En toen dat in mijn salade zat en ik er een hap van nam, was ik weer even terug in Barcelona.
Ingrediënten voor twee personen:
– een groot blik kikkererwten
– twee gekookte eieren, in plakjes
– een groot blik tonijn, op olijfolie
– een blikje gemengde groenten van bijv. Bonduelle (wortels, sperziebonen, bloemkool, etc.)
– vijf witte asperge, in stukjes.
Bereidingswijze:
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel goed schoon. Me g alle ingrediënten, behalve de ei, door elkaar en maak op smaak met olijfolie en zout. Leg de eieren er bovenop Et voilà! Eet smakelijk.
<
ul>
