Homemade cruesli

Mijn ontbijt bestaat meestal uit havermout met kaneel e of wanneer ik ´s ochtends tijd over heb uit een bananenpannenkoek. Soms wil ik ook wel eens iets anders en dan gaat mijn voorkeur uit naar cruesli. Heerlijke knapperige ontbijtgranen met veel teveel suiker en andere toevoegingen.

Dat cruesli boordevol suikers bevat is algemeen bekend, dus eigenlijk is dat voor mij geen optie. Al helemaal niet toen iemand in mijn naaste omgeving spontaan vijf kilo afviel door haar suiker inname te minderen en voorgoed afscheid te nemen van de cruesli. Maar waarom zou ik het niet zelf maken? Ik maak al zoveel zelf, waarom dan ook niet cruesli? Eigenlijk is het ook super simpel. De oven doet het meeste werk en verder moet je alleen af en toe even roeren. Ben je al nieuwsgierig naar een basisrecept voor cruesli? Hier komt het!

Ingrediënten:
– een rijpe banaan
– 200 gram havermout
– 185 ml water
– een eetlepel agavesiroop of honing
– een theelepel kaneel
– 1/4 theelepel zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden en stel in op 40 minuten. Pureer de banaan, het water, het zout, de kaneel en de agavesiroop tot een gladde massa. Voeg deze massa bij de havermout en roer goed door. Stort het (waterige) geheel op een bakplaat, maar druk het niet aan. Doe de bakplaat in de oven en laat eerst tien minuten bakken. Hak nu met een spatel het geheel in stukken en schuif terug in de oven. Herhaal dit iedere tien minuten. Als de cruesli klaar is laat je het nog een half uur in de oven afkoelen. Haal daarna de bakplaat uit de oven en laat verder afkoelen op een rooster.
Doe de cruesli in een luchtdichte bak en voeg noten, rozijnen, gedroogd fruit, etc. toe. Eet smakelijk!

Homemade-cruesli

2 gedachtes over “Homemade cruesli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s