Cake met kwark

Laatst maakte ik al een cake zonder boter met appelmoes. Je kunt echter ook kwark gebruiken en dat wordt de cake net even iets anders.

Hieronder deel ik het recept.
Ingrediënten:
– 50 gram (kokosbloesem) suiker
– 180 gram zelfrijzend bakmeel
– 180 gram kwark
– 3 eieren
– een zakje vanillesuiker
– een drupje vanillearoma
– zout

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden met een baktijd van een uur.
– Klop de eieren, suiker en zout tot er een schuimige massa ontstaat..
– Doe de kwark en bakmeel erbij en mix goed doorelkaar.
– Doe het in een cakevorm.
– Doe in de oven en bak de cake een uur. Als een satéprikker er schoon uit komt is de cake klaar.

Let op: inzakgevaar, bij mij zakte de cake helaas in.
image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s