Zuurkool. Veel mensen gruwelen ervan, maar het is eigenlijk hartstikke lekker. Je kunt namelijk ontzettend variëren en er zijn allerlei manieren om de zuurkool minder zuur te maken.
Mijn moeder maakte onlangs onderstaande recept en het was echt heerlijk. De ananas zorgt voor een lekker zoet/zuur gerecht. Het heeft even wat voorbereiding nodig, maar al met al heb je in 45 minuten een heerlijke ovenschotel op tafel staan.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 500 gram rundergehakt
– 3 uien, gesnipperd
– peper en zout
– 500 gram wijnzuurkool
– 750 gram aardappelen, geschild
– 1 blik ananas in stukjes
– 1 ei
– 1 mok melk
– 2 theelepels kerriepoeder
– 1 eetlepel grove mosterd
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Doe ook gelijk de zuurkool, ananas en het SAP van de ananas in een pan. Laat dit twintig minuten koken en giet dan af.
Rul ondertussen het gehakt en doe de uien erbij. Bak dit mee, totdat ze glazig zijn. Doe de kerrie en mosterd bij de gehakt en de uien.
Stamp de aardappelen met de melk en het ei, breng op smaak met zout en peper. Meng nu de zuurkool en ananas erdoor.
Verwarm de oven op 200 graden en zet de gril erbij aan.
Pak nu een ovenschaal en vul deze. Begin met een laag aardappelpuree met zuurkool, vervolgens een laag gehakt, dan weer een laag puree, dan weer gehakt en eindig met puree. Maak het af met wat geraspte kaas.
Zet de schotel 25 minuten in de oven en eet smakelijk!
Een gedachte over “Zuurkoolschotel”