Chagrijnig en agressief bij honger

Al jaren ben ik mij ervan bewust dat ik chagrijnig en/of agressief word wanneer ik honger heb. Ik dacht altijd dat ligt aan mij, maar uit onderzoek blijkt dat meer mensen er last van hebben.

Serotonine
Serotonine is een hormoon dat helpt bij het reguleren van gedrag, schommelt als mensen gestrest zijn of te weinig hebben gegeten. Al eerder werd het gebrek aan serotonine in de hersenen in verband gebracht met agressie.

Onderzoekers van de University of Camebridge hebben aangetoond dat dit hormoon helpt bij het reguleren van gedrag in de hersenen. De resultaten verklaren ook waarom sommigen meer vatbaar zijn voor agressie.

Zie hier het volledige artikel.

Ik let er heel erg op dat ik altijd iets te eten in mijn tas heb, maar soms komt het nog wel eens voor dat ik het vergeten ben en als ik dan honger begin te krijgen, dan moet alles en iedereen oppassen.
Zo liep ik eens bloedlink de Kruidvat binnen op zoek naar een snack, toen er een stelletje uitgebreid in het gangpad shampoo aan het uitzoeken was. Mijn “mag ik er even langs” kwam er dan ook niet vriendelijk uit.
Mijn vriend, die in dat soort situaties altijd kalm achter mij aanloopt, vertelde later dat het meisje tegen haar vriend had gezegd: “Nou zeg, die had zeker haast.”

Ik kan er achteraf wel om lachen, maar op zo’n moment moet iedereen wijken, want ik heb eten nodig. Het is best wel erg, maar ik kan er niets aan doen.

Dus meisje, mocht je dit lezen. Het was niets persoonlijk. Het was mijn grote vriendin Serotonine die opspeelde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s