Bloemkool-broccolisoep

Ik ben de laatste tijd helemaal van de maaltijdsoepen, daarom vandaag opnieuw een soep. Ditmaal een bloemkool-broccolisoep zonder room. Het is een stevige soep en ik vond hem zelf erg lekker.

Ingrediënten:
– (kokos)olie
– 1 liter bouillon (groente)
– 1 ui
– 1 stuk gember
– 2 teentjes knoflook
– 1 broccoli (in roosjes)
– 1 kwart bloemkool (in roosjes)
– 1/2 rijpe avocado (optioneel)
– krukuma, kaneel, zout, peper naar smaak.

Bereidingswijze:
Snijd de ui, knoflook en gember fijn. Verhit de olie in de pan en fruit de ui. Als deze glazig is voeg je de gember en knoflook toe. Bak even mee en voeg dan de bouillon, bloemkool en broccoli toe. Breng aan de kook en laat de groente vijftien minuten zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak met kurkuma, kaneel, zout en peper.
Optioneel: als je de soep te waterig vindt, kun je een halve avocado toevoegen om hem wat steviger te maken.

Een gedachte over “Bloemkool-broccolisoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s