Royal tea bij Tea Time in Echten

Als je wel eens in Engeland bent geweest en daar echte scones hebt geproefd, dan herken je vast wel dat het vaak lastig is om de smaak van de echte Engelse scones in Nederland terug te vinden. En dat vind ik persoonlijk echt jammer, want als je ergens een high tea doet, dan verwacht je echte Engelse scones met clotted cream en geen droge net-niet-helemaal-scones met slappe veel te zoete slagroom uit een spuitbus.

Afgelopen weekend hadden wij op aanraden Royal Tea geboekt bij Tea Time in Echten. Ze zitten in een villa uit 1914 en hebben de villa qua aankleding teruggebracht naar die tijd. De sfeer brengt je even terug naar het oude Engeland. De bediening draagt een zwart met wit uniform om de ervaring compleet te maken.
Bij binnenkomst word je ontvangen door een van de eigenaren die je na een van de gezellige tafeltjes brengt. Binnen de kortste keren staat er een enorme theepot op tafel met daarin verse thee (bladeren). Wij hadden vooraf doorgegeven een kruidenthee te willen en daarin hebben ze genoeg keuze. Ook hadden wij andere dieetwensen doorgegeven en daar hadden ze goed rekening mee gehouden.

Als je eenmaal lekker zit, moet je even wachten op de hapjes, omdat alles vers wordt klaargemaakt zodra je binnenkomt. Je merkt ook echt dat alles vers bereid is, dus dat is het wachten zeker waard.

Onze Royal Tea werd natuurlijk op een etagère gebracht en bestond drie verdiepingen. Op de onderste verdieping lagen sandwiches met monchou met ham, eiersalade, zalm en komkommer. Op het middelste bord lagen de scones met clotted cream en jam en op de bovenste verdieping lagen de cakjes, eclairs en glaasjes met citroen mousse en appeltaart met custard. Daarnaast was er nog een kleine etagère met chocolaatjes en een bordje met koekjes.

Wat hebben wij gesmuld! Er was meer dan voldoende eten en dankzij de gastheren was het een overgetelijke ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is.

We kregen de overgebleven cakejes en scones mee, zodat we er thuis nog van konden genieten.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op: http://www.teatime.nl.

Een gedachte over “Royal tea bij Tea Time in Echten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s