In één van de foodyboxen van Kroonophetwerk zaten een fles biologische olijfolie extra vierge en een pot tahini. Daar besloot ik deze heerlijke zoete aardappel hummus mee te maken.
Lees je me voor het recept?
Ingrediënten:
– 2 zoete aardappelen
– 200 gram kikkererwten
– 1 teen knoflook
– 2 eetlepels tahini
– 2 scheuten olijfolie (extra vierge)
– 2 eetlepels citroensap
– een snuf komijn
– een snuf chilipoeder
– zout
Bereidingswijze:
– Schil de zoete aardappelen, snijd ze in plakken en kook ze gaar in ruim water.
– Giet af en laat afkoelen.
– Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon.
– Doe de kikkererwten, zoete aardappelen, komijn, chilipoeder, citroen, tahini, knoflook en zout in een keukenmachine of kom van een staafmixer en pureer.
– Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot de zoete aardappel hummus de gewenste dikte heeft.
– Eet smakelijk!
– Bewaar in de koelkast.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!