Italiaanse quiche

De laatste tijd maak ik weer regelmatig een quiche voor het avondeten. Het is zo makkelijk en we eten er twee keer van. De broccoliquiche met feta is favoriet, maar we willen ook wel eens iets anders.

Dus maakte ik deze Italiaanse quiche met lekker veel kaas. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten:
– een rol hartig taartdeeg
– 200 gram crème fraîche
– 1 courgette
– 4 eieren
– 1 sjalotje
– 6 roma tomaatjes
– 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
– 1 bol mozarella
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– zout en peper
– olijfolie

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 190 graden.
– Doe de crème fraîche, eieren, Italiaanse kruiden, peper en zout in een kom en klop los.
– Was de courgette en snijd in plakjes, de tomaatjes in kwarten en het sjalotje in ringen.
– Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de courgette en het sjalotje.
– Vet een springvorm in en bekleed deze met het deeg.
– Prik met een vork gaatjes in de bodem.
– Leg de courgette en sjalotje op de bodem en stort hierover het eimengsel.
– Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze samen de tomaatjes over de quiche.
– Strooi de Parmezaanse kaas er als laatste over en bak de taart in 40 minuten gaar.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Een gedachte over “Italiaanse quiche

  1. Een heerlijke Wortel honingsoep. Ik heb er van genoten. Ik heb maar een eetlepel honing genomen omdat mijn vrouw diabetes heeft. In plaats daarvan een kleine zoete aardappel toegevoegd die toch op moest. Lekker hoor met die bacon.😋

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s