Het is erg lekker om drank toe te voegen aan een vanillecake. Ik maakte al eens cake met Crema Catalana en dus dacht ik dat Amarula ook prima in een cake kan worden verwerkt. Lees je mee met het recept?
Ingrediënten voor een cake:
– 175 ml Amarula (kamertemperatuur)
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram boter (kamertemperatuur)
– 200 gram suiker
– een zakje vanillesuiker
– vier eieren (kamertemperatuur)
– een snufje zout
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 60 minuten.
– Mix in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel.
– Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel.
– Voeg nu het zelfrijzend bakmeel voorzichtig toe aan het beslag. Mix dit tot je een glad beslag hebt.
– Doe als laatste de Amarula erdoor en mix goed.
– Vet een bakvorm in en bestrooi rijkelijk met bloem. Dit zorgt ervoor dat de cake straks makkelijker uit de vorm komt.
– Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 60 minuten gaar.
– Als hij klaar is laat je hem even afkoelen in het blik, haal je hem er voorzichtig uit en laat je hem vervolgens verder afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur 15 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
Een gedachte over “Cake met Amarula”