Tijdens onze vakantie in Amerika hebben we verschillende keren fudge gekocht. Heel lekker al die fudge, maar natuurlijk niet zo gezond. Dus besloot ik thuis aan de slag te gaan met een gezondere fudge.
Deze fudge maak je met slechts twee ingrediënten, die je waarschijnlijk ook gewoon in huis hebt. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor 16 blokjes fudge:
– 175 gram melk chocolade(chips)
– 100 gram pindakaas
Bereidingswijze:
– Verwarm al roerend de pindakaas in een steelpannetje op het fornuis.
– Roer hier de chocolade(chips) doorheen tot de pindakaas en chocolade een geheel zijn.
– Doe een stuk doorzichtig folie in een bakje en stort hier het mengsel in. (Ik gebruikte een klein plastic bakje).
– Strijk de bovenkant glad en laat vervolgens vier uur hard worden in de koelkast.
– Na vier uur snijd je de fudge in kleine blokjes.
– Bewaar de fudge in de koelkast.
Totale bereidingstijd: 4 uur en 10 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!