Ik wilde al een tijdje springrolls maken, maar het kwam er telkens maar niet van. Dus toen ik laatst het boodschappenlijstje voor de week erop aan het maken was, besloot ik er rijstvellen op te zetten.
Nu kon ik niet meer terug en moest ik wel aan de slag met deze heerlijke, vegetarische springrolls. Springrolls maak je heel makkelijk en snel klaar. Lees je mee?
Ingrediënten voor 10 springrolls:
– 10 rijstvellen
– 50 gram glasnoedels
– 1 rode paprika
– 1 mango
– 1 avocado
– 1 wortel
– 1/2 komkommer
– 2 handjes cashewnoten
– Chilli Sauce Sweet
Bereidingswijze:
– Bereid de glasnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel daarna af met koud water.
– Hak de paprika, mango, avocado en komkommer in dunne reepjes.
– Rasp de wortel en snijd de rode peper fijn.
– Week een rijstvel in een pan met warm water tot deze zacht is. Haal uit het water, schud het water er voorzichtig af en leg op een bord.
– Leg in het midden van het rijstvel wat noodles, paprika, mango, avocado, komkommer, rode peper en wortel. Maak af met wat cashewnoten.
– Vouw nu de binnenkant van het rijstvel dicht en rol voorzichtig op.
– Herhaal dit met de overige 9 vellen.
– Serveer de springrolls met de chilli sweet sauce.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 20 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!