Review + recept voor pesto-kaaskoekjes

Een tijdje terug ontving ik van Keesmakers een pakketjes met verschillende soorten kaas. Ik testte de kaas en laat je hieronder weten wat ik er van vond.

Het product
Kees vervangt de melkvetten in kaas door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigd vet. Daardoor bevat de kaas (kees) 50% minder verzadigd vet. Hierdoor is kees goed voor je cholesterol.

Assortiment
Kees heeft verschillende soorten kaas in het assortiment. Je herkent Kees aan de doorzichtige verpakkingen met blauw voor gerijpte kaas en zwart voor de extra gerijpte kaas. Ze hebben ook geraspte kaas en kaas met komijn.

Smaak
Ik ben gewend om vetarme kaas te eten, dus was ik heel benieuwd naar de smaak van Kees. Ik proefde eerst de gerijpte kaas. Deze is heerlijk vol van smaak en doet niet onder voor de 30+ kaas die ik normaal gesproken eet. Als je het uit de verpakking haalt is de gerijpte kaas wat vochtig. Dit heeft verder geen invloed op de kaas.
De extra gerijpte kaas komt niet vochtig uit de verpakking en is gelijk favoriet bij mijn man. De kaas heeft een brokkelige structuur en is vol van smaak. Het smaakt bijna naar oude kaas.

Oordeel
Ik ben erg te spreken over de kazen van Kees. Ze zijn erg smaakvol en je kunt ze makkelijk verwerken in recepten. Zo aten wij de extra gerijpte kaas in een salade en bij de borrel. Ik zou Kees zeker aanbevelen als je gezonder en toch een lekkere kaas wilt eten. Ik maakte er twee recepten mee en het eerste recept volg hieronder. Lees je mee?

Recept – Pesto-kaas koekjes.
Pesto kaaskoekjes

Ingrediënten:
– 150 gram Kees
– 40 gram groene pesto

Bereidingswijze voor 24 koekjes:
– Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 20 minuten.
– Rasp de Kees en doe samen met de pesto in een kom.
– Meng alles goed en verdeel dan telkens een beetje over siliconen cupcakevormpjes. Druk goed aan zodat er een koekje ontstaat.
– Bak de koekjes in maximaal 15 minuten gaar en laat uitlekken op keukenpapier.
– Bak nu ook de overige koekjes en laat ze uitlekken.
– Bewaar de koekjes in de koelkast.

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s