Laatst maakte ik een zoete aardappelstamppot en daar wilde ik een ouderwetse gehaktbal bij eten. Dus belde ik mijn moeder op en vroeg haar naar haar recept. Ik heb namelijk goede herinneringen aan deze gehaktballen.
Ik weet nog dat ik vaak op vrijdagmiddag in de pauze thuis een gehaktbal op een wit broodje at met een flinke klodder currysaus. Heerlijk vond ik dat. Dus nu wilde ik deze gehaktballen graag zelf maken en ze smaakten net zo goed als vroeger. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor 4 gehaktballen:
– 500 gram gekruid rundergehakt
– 1 ei
– 3 eetlepels paneermeel
– 2 theelepels Dijon mosterd
– peper en zout
– een klontje boter
– een scheutje ketjap
– water
Bereidingswijze:
– Doe de gehakt, het ei, de mosterd, het paneermeel en een beetje peper en zout in een kom.
– Meng goed door elkaar en vorm hier dan 4 gelijke gehaktballen van.
– Verwarm de boter in de pan en braad hierin de gehaktballen rondom bruin.
– Zet de gehaktballen voor de helft onder water, doe het deksel op de pan en laat de gehaktballen gedurende 1 1/2 uur sudderen.
– Doe tijdens het laatste half uur een scheutje ketjap in de pan, zodat je een mooie jus krijgt.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 2 uur.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!