Rondreis Arizona, Californië, Colorado, Nevada, Utah (2018) – Dag 17 – 22

Dag 17 – Zondag 5 juni. Kodachrome Basin State Park – Bryce Canyon.
We realiseren ons dat we ons een beetje verkeken hebben op de mogelijkheden in Kodrachrome Basin State Park, dus besluiten we na twee trails te hebben gelopen dat we doorrijden naar Bryce Canyon om daar nog een dag door te brengen. Aangezien de camping vol is boeken we een kamer bij Bryce Canyon Resort. We parkeren de camper buiten Bryce Canyon en nemen de shuttlebus het park in. Daar lopen we nog een flink stuk voordat we naar het hotel gaan. Daar worden we wat raar aangekeken met onze camper, maar die parkeren we voor de deur. ’s Avonds koken we in de camper (handig) en eten we buiten aan een picknicktafel.

Dag 18 – Maandag 6 juni. Bryce Canyon – Zion National Park.
Aangezien Zion redelijk dichtbij ligt en we dus niet ver hoeven te rijden, stoppen we onderweg bij de Red Canyon waar we nog een stuk wandelen. Daarna rijden we verder om te lunchen in The Thunderbird. Vorig jaar aten we hier ook onderweg en dit bevalt opnieuw goed. We nemen natuurlijk ook een stuk verse taart, daar staat het restaurant immers om bekend.
We rijden verder naar de camping Zion Canyon Campground and RV Resort, waar we opnieuw een plekje aan het riviertje hebben. Het is heerlijk warm, dus gaan wel lekker aan het zwembad liggen. ’s Avonds huren we schoenen, sokken en een stok bij de Zion Adventure Company, want we gaan de volgende dag The Narrows lopen. Daarna lopen we nog een stukje door Springdale.

Dag 19 – Dinsdag 7 juni. Zion National Park.
We staan al vroeg op en staan om half 8 klaar om de shuttle te nemen. Het blijkt erg druk te zijn en we moeten 45 minuten voordat we de bus in kunnen. Uiteindelijk beginnen we om 9:15 uur met de wandeling. Het is dan nog erg fris, maar hoe later het wordt, hoe warmer en ook drukker. De wandeling is voor het grootste gedeelte in het water, over rotsen en stenen. Ik ben blij met mijn uitrusting, want er staat ook nog best een flinke stroming op sommige stukken. Nadat we 3 uur de Canyon in zijn gelopen, besluiten we om te keren. Uiteindelijk zijn we om 3 uur terug. We pakken de bus terug naar de camping, daar komen we om 4 uur aan en gaan we lekker zwemmen.

Dag 20 – Woensdag 8 juni. Zion National Park.
We staan opnieuw vroeg op, want vandaag willen we de Observation Point trail lopen. Het is 9:15 uur wanneer we beginnen en daardoor lopen we het grootste deel in de schaduw. De route is erg steil en we komen onderweg af en toe een wandelaar tegen die alweer naar beneden loopt. De wandeling zelf is uitdagend en als je net denkt dat je er bent, ga je nog een stuk hoger. Helemaal bovenaan kijk je uit op Angel’s landing. We doen er in totaal iets meer dan 3,5 uur over en zijn rond 1 uur beneden. Op onze weg naar beneden lopen we volledig in de zon en we komen grote groepen mensen tegen die nog naar boven moeten. Zij liever dan ik ;). We nemen de bus naar de Zion Lodge en eten daar wat. Die middag relaxen we nog een beetje op de camping en begin ik met inpakken. ’s Avonds gaat we uit eten bij een Mexicaans restaurant in Springdale.

Dag 21 – Donderdag 9 juni. Zion National Park – Las Vegas.
We staan vroeg op en stoppen onderweg bij een Wallmart om de laatste inkopen voor thuis te doen. Ook halen we nog een kop koffie. We leveren de camper op tijd in, laten ons naar de La Quinta Inn & Suites Las Vegas Airport N Conv. brengen en lopen vanaf daar de strip op. We eten iets bij Hell’s Kitchen (erg leuk en lekker) en besluiten dan naar een van de outlets te gaan. We verkijken ons een beetje op de afstand en komen uiteindelijk een beetje oververhit aan.
Ik koop nog wat dingetjes en we eten daar een redelijk gezond avondeten. Dit keer gaan we terug met de taxi.

Dag 22 – Vrijdag 10 juni. Las Vegas – Amsterdam.
We doen rustig aan en gaan redelijk laat ontbijten. Daarna hangen we nog een beetje op de kamer. Al gauw is het tijd om naar de lobby te gaan, waar we met een shuttle naar het vliegveld worden gebracht. Onze vlucht vertrekt iets te laat, waardoor onze overstap op Washington korter wordt, maar dat maakt uiteindelijk niets uit, want we hoeven maar 3 gates verder te boarden. We komen op zaterdagochtend om 7:15 aan op Schiphol. De vakantie zit er weer op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s