Panna cotta met rum en zeezout karamel

In de foodybox van Kroon op het werk zat ook een klein flesje rum en ik zat al een tijdje na te denken wat ik daar nu mee kon maken. Het lag voor de hand om de rum in chocolademelk te doen of rumballen te maken, maar ik wilde net even iets anders maken.

Deze panna cotta met rum en zeezout karamel is eigenlijk helemaal niet moeilijk te maken. Het heeft alleen tijd nodig om op te stijven en het kan lastig zijn om de panna cotta heel uit de vorm te krijgen. Gelukkig zie je daar met de zeezout karamel niet veel meer van. Lees je mee met het recept?

Ingrediënten voor 4 personen:
– 2 eetlepels donkere rum
– 2 eetlepel + 2 theelepels fijne kristalsuiker
– 500 ml slagroom
– 3 blaadjes gelatine
– 6 eetlepels karamelsaus
– 2 theelepels zeezout
– olijfolie

Bereidingswijze:
– Vet de vormpjes waarin je de panna cotta gaat maken licht in met wat olijfolie.
– Laat de gelatine weken in koud water.
– Doe de rum, suiker en slagroom in een steelpan en verwarm tot de suiker volledig is opgelost.
– Knijp de gelatine uit en doe deze al roerend in de steelpan.
– Zorg dat de gelatine goed is opgelost en giet het mengsel in de vormpjes.
– Zet de vormpjes in de koelkast en laat de hele nacht opstijven.
– Haal de panna cotta uit de koelkast en maak met een mes de randen los van de vormpjes en zet de vormpjes om gekeerd op bordjes.
– Schut voorzichtig tot de panna cotta loslaat. Mocht er restjes panna cotta in de vormpjes achterblijven, schep deze dan op de bovenkant en druk voorzichtig aan met een warm mes.
– Maak de karamelsaus kort warm en strooi hier wat zeezout door. Houd een beetje over voor de garnering. (Deze stap kun je ook de avond van te voren al doen.)
– Laat de karamelsaus afkoelen en wanneer deze weer dikker is giet je deze over de panna cotta. Strooi nog een beetje zout over de karamelsaus en serveer deze heerlijke panna cotta met rum en zeezout karamel meteen. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 10 minuten + 1 nacht wachttijd.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Een gedachte over “Panna cotta met rum en zeezout karamel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s