In de foodybox van Kroon op het werk zat een pot lemon curd van bonne maman en daar wilde ik iets lekkers mee maken. Nu had ik natuurlijk voor taartjes met lemon curd en merengue kunnen gaan, maar ik wil nu net iets anders maken dan hetgeen voor de hand ligt.
Dus ging ik samen met mijn man op een vrijdagavond aan de slag om deze macarons met lemon curd te maken. We zijn uiteindelijk wel even bezig geweest en hebben drie platen macarons gebakken, waarvan de eerste te lang in de oven zat. Macarons maken is een heel precies klusje qua temperatuur van de oven en dus moet je niet gek op kijken wanneer je eerste lichting te donker wordt. Goed opletten dus en veel oefenen!
Ingrediënten:
– lemon curd
– 150 gram poedersuiker
– 80 gram amandelmeel
– 50 gram fijne suiker
– 2 eiwitten (L) (op kamertemperatuur)
– een snufje zout
– groene kleurstof
– een spuitzak met ronde spuitmond
Bereidingswijze:
– Zeef de poedersuiker en amandelmeel samen in een kom.
– Klop de eiwitten met een mixer net niet helemaal stijf in een ontvette kom.
– Voeg het zout en de suiker toe en klop de eiwitten dan helemaal stijf.
– Schep de gezeefde poedersuiker en amandelmeel voorzichtig door het eiwit en voeg tegelijkertijd de kleurstof toe. Wanneer het beslag licht gaat glazen is het klaar.
– Pak een stuk bakpapier, teken hier kleine rondjes op, zodat je de macarons even groot kunt maken. (Ik gebruikte een klein, rond potje.)
– Hang de spuitzak in een glas, met de spuitmond naar beneden en vul de spuitzak met het mengsel.
– Spuit het beslag op het bakpapier in de getekende rondjes. Doe dit in twee (of drie) delen.
– Leg een handdoek op het aanrecht neer en sla hier een paar keer met de bakplaat op. Op deze manier gaan eventuele luchtbelletjes uit de macarons.
– Laat nu de macarons ongeveer 20 minuten rusten. Als je met je vinger over de macarons kunt gaan zonder dat het beslag aan je vingers plakt kun je de macarons in de oven doen.
– Verwarm de oven voor op 135 graden en bak daarna de macarons in 15 minuten af. Hou de oven goed in de gaten!
– Haal de macarons uit de oven, trek voorzichtig het bakpapier met de macarons van de bakplaat op een rooster en laat volledig afkoelen.
– Indien je nog beslag over hebt, herhaal je bovenstaande stappen tot het beslag op is.
– Zodra macarons volledig zijn afgekoeld zoek je de macarons die het beste bij elkaar passen.
– Smeer op de binnenkant van een kant een flinke klodder lemon curd en plak de andere kant er op.
– Herhaal tot alle macarons aan elkaar zitten.*
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten.
*Bewaar de macarons maximaal 3 dagen in de koelkast.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!