Review: De Dorpskamer in Ermelo

Het was medio januari op zondag prachtig winterweer en mijn man en ik besloten een stuk te gaan wandelen in het Leuvenumse bos. Toen we later koffie dronken spraken we af met vrienden om te gaan eten in Ermelo. Na overleg werd dat De Dorpskamer.

De Dorpskamer is een groot restaurant dat aandoet als een gezellig bruin café met een huiselijke sfeer. De tafels staan mooi ruim van elkaar opgesteld en er zijn ook hoekjes met banken waar je knus kunt zitten. Wij kregen een tafel aan het raam toegewezen.

Eten
De menukaart biedt genoeg keuze voor zoveel vleeseters als vegetariërs en je kunt er voor kiezen om verschillende voorgerechten als menu te nemen. Ik koos voor de hertenbiefstuk met paddenstoelen, winter groenten en stoofpeer in rode wijnjus. Ik eet niet vaak wild en koop het ook niet zelf, dus als het eens op de kaart staat kies ik daar meestal voor.
Het eten werd vlot geserveerd en het vlees was precies medium gebakken. De groente, paddenstoelen en stoofpeer waren goed op smaak en de rode wijnjus maakte het geheel af. Er werden gebakken aardappels, friet en salade bij geserveerd en de aardappels waren heerlijk van smaak, de friet en salade heb ik niet geproefd.
Als dessert koos ik voor het chocolaatje bij de koffie. Dit bestond uit een stuk arretjescake, koffieboontjes en 7 bonbons. Erg lekker, maar ook erg machtig, dus nam ik de meeste bonbons mee naar huis.

Service
De bediening is erg vlot met het brengen van de menukaarten en het opnemen van de bestellingen. Na het serveren van het eten laten ze je lekker eten en word je niet voortdurend gevraagd of je nog iets wilt drinken. Nadat we uitgegeten zijn, werden onze borden ook vlot meegenomen en konden we gelijk het dessert bestellen.
Ik heb niets aan te merken op de service. Prima, houden zo!

Prijs
De Dorpskamer heeft een goed geprijsde menukaart. Voor vier personen waren we met drinken, hoofdgerecht en dessert €140,- kwijt. Dat vind ik meer dan redelijk voor de porties en de kwaliteit van het eten. Niets op aan te merken dus.

Eindoordeel
Dit is zeker een restaurant om nog eens naartoe te gaan. De huiselijke sfeer maakt het een gezellig en fijn restaurant, waar je je op je gemak voelt. Het eten is erg lekker en de porties zijn precies goed. Daarnaast is het ook fijn dat er geserveerd wordt wat je bestelt en dat er niet wordt afgeweken van het gerecht. Dit restaurant is zeker een aanrader, dus mocht je in de buurt zijn, dan zou ik zeker een tafel reserveren!

Je vindt De Dorpskamer aan de Stationsstraat 5 3851 NA Ermelo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s