Het was alweer een tijdje geleden dat ik een gezondere cake had gemaakt, dus toen ik Servero appelmoes in de foodybox van Kroon op het werk aan trof, besloot ik deze heerlijke havermout appelmoescake te maken.
De cake wordt gezoet met de appelmoes die enkel van nature aanwezige suikers bevat. Snijd gerust een groot plak af en geniet. Bewaar de rest in de vriezer zodat je wat lekkers achter de hand hebt.
Ingrediënten:
– 200 gram havermout
– 400 gram Servero appelmoes
– 100 gram rozijnen
– 85 gram walnoten
– 3 eieren (M)
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 eetlepel kaneel
– een snuf zout
Bereidingswijze:
– Vet een bakvorm in en bestrooi met bloem.
– Wel de rozijnen kort in warm water en giet af.
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 1 uur.
– Maal de havermout en voeg de kaneel, het zout en bakpoeder toe. Roer goed door elkaar.
– Hak de walnoten grof.
– Klop de eieren los met de appelmoes.
– Voeg het havermoutmengsel toe en roer de rozijnen en walnoten door het beslag.
– Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in 1 uur gaar.
– Laat volledig afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!
Ziet er goed uit Nicole!
Kleine tip pm met havermout te bakken:
beslag voor het in de oven gaat minstens een minuutje of 10 laten rusten,
zodat de havermout het ei en de appelmoes kan opslorpen,
en je zo een meer samenhangend beslag krijgt.
Mag wel, moet niet 🙂
Warme groet en dank voor het recept!
Stef
LikeLike
Dank je wel Stef! Goede tip!
LikeGeliked door 1 persoon