Rondreis Arizona, Californië, Nevada en Utah (2017) Dag 13-16

Dag 13 – Donderdag 1 juni. Lake Powell – Bryce Canyon.

We staan vroeg op, omdat we vandaag een tour geboekt hebben voor Lower Antelope Canyon. Wanneer we daar aankomen, mogen we mee met de groep voor ons, want daar is nog plek. Ondanks dat het vroeg is, is het al erg warm en we sluiten aan bij een lange rij mensen. Wij hebben onze tour geboekt bij Ken’s tours, maar de andere aanbieder staat er ook met grote groepen en daarom moeten we een tijdje wachten voor we naar beneden kunnen.
De tour is prachtig en de gids neemt alle tijd om ons de verschillende figuren te laten zien. Na 45 minuten staan we weer boven de grond.

Na de tour rijden we naar Bryce Canyon en daar komen we aan het einde van de middag aan. We hebben geen plaats gereserveerd in Bryce, want die mogelijkheid hebben ze niet en dus komen we uit bij Ruby’s inn RV park & Campground. De camping zelf is vol, maar bij het hotel hebben ze nog extra kampeerplekken, waar we prima kunnen staan. Ik maak snel iets te eten klaar en daarna besluiten we een stuk te wandelen. We lopen uiteindelijk naar Fairyland Point en zien daar een prachtige zonsondergang. We lopen in het donker weer terug naar de camping.

Dag 14 – Vrijdag 2 juni. Bryce Canyon – Zion National Park.
Het is fris wanneer we wakker worden en we ontbijten in de camper. Daarna pakken we alles weer in en parkeren we de camper op een parkeerplaats om vervolgens met de shuttlebus het park in te gaan.
We stappen uit om de Navajo loop te lopen. Ik begin met lange mouwen, maar Bryce Canyon warmt snel op en aan het einde van de wandeling loop ik enkel in een hemdje. Zo snel kan het dus gaan.
We pakken de shuttle terug naar onze camper en beginnen de korte rit naar Zion National Park. Onderweg komen we langs de Red Canyon die zoals de naam het al zegt prachtig rood afsteekt tegen de blauwe lucht.

Toen we gisteren naar Bryce reden zagen we allemaal borden van een restaurant genaamd Thunderbird met Ho-made pies. We besluiten daar te lunchen met een broodje en de zelfgemaakte taarten nemen we mee voor vanavond.
We rijden naar Zion en komen via de East Entrance binnen. We moeten gelijk een fee betalen om verderop met de camper door een Mount Carmel tunnel te mogen rijden. De ranger legt uit dat ze voor ons de tunnel zullen afsluiten zodat wij (en andere campers) in het midden van de weg door de tunnel kunnen rijden. Even later komen we daar aan en inderdaad wordt alles stilgelegd, zodat we ongeschonden door de tunnel kunnen rijden.
We verblijven de komende nachten op de Zion Canyon Campground and RV Resort. We hebben gevraagd om een plekje bij de rivier en die krijgen we ook. ’s Avonds zien we een hertje aan de overkant van de rivier en we hebben een mooi uitzicht op The Watchman.

Dag 15 – Zaterdag 3 juni – Zion National Park.
Vandaag gaan we Angel’s Landing lopen. Het is een zware wandeling en we zijn eigenlijk iets te laat begonnen. Het laatste stuk van de wandelingen bestaat uit smalle stukken waarbij je je moet vasthouden aan ijzeren kettingen en ik haak af. Samen met een groepje andere afhakers ga ik zitten wachten tot mijn man weer terug is. We hebben het heel gezellig met z’n allen en het is leuk om te horen waar iedereen vandaan komt. Ondertussen houd ik hem in de gaten met de telelens van mijn camera en kan hem net op de foto zetten als hij boven aankomt.

Nadat mijn man terug is, lopen we weer naar beneden. De hele wandeling heeft zo’n drie uur geduurd en wanneer we beneden zijn hebben we dorst en trek. We halen een burger in het restaurant en wat sportdrank dat we opeten op het grasveld voor het restaurant.
Nadat we gegeten hebben lopen we nog de Emerald Pools trail. Daarna gaan we terug naar de camping om te zwemmen.

Dag 16 – Zondag 4 juni. Zion National Park – Las Vegas.

We tanken in Springdale en ik haal snel 2 coffee to go. Onderweg stoppen we in the Valley of Fire State Park, waar we getuige zijn van een huwelijk. We maken nog wat foto’s en rijden dan verder naar Las Vegas, waar om half 3 aankomen. We verblijven op de Circus Circus RV Park. Deze camping is volledig geasfalteerd en beschikt over een zwembad. Aangezien het warm is gaan we eerst lekker bij het zwembad liggen. In het (muffe) hotel van Circus Circus is een pretpark inclusief achtbaan. We kijken onze ogen uit als we daar doorheen lopen onderweg naar een restaurant waar we iets kunnen eten. We eten bij een Italiaan in het winkelcentrum Fashion Show en gaan daarna de Strip op. We kijken naar de fonteinenshow bij het Bellagio en gokken een beetje. Daarna lopen we weer terug naar onze camper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s