Rondreis Arizona, Californië, Nevada en Utah (2017) Dag 9 – 12

Dag 9 – Zondag 28 mei. Joshua Tree National Park – Lake Pleasant.
Door een probleem met de GPS denken wij dat we 8 uur moeten rijden. Achteraf blijkt dit niet zo te zijn, waardoor we vroeg vanuit Joshua Tree National Park vertrekken om nog enigzins op tijd op de camping Desert Tortoise Campground aan te komen. Achteraf valt het dus ontzettend mee en naar mate we rijden geeft de GPS ineens aan dat we slechts 4 uur moeten rijden. Het is Memorial weekend en wanneer we aan het begin van de middag de weg naar de camping rijden, staan er grote borden met de mededeling dat alles vol is en dat wordt aangeraden terug te rijden. Wij hebben gereserveerd dus rijden gewoon door.
Niet veel later staan we op een mooi plekje met uitzicht op het meer. Het is heerlijk weer en we besluiten te gaan zwemmen in Lake Pleasant. Het is druk aan het meer, maar niet vervelend druk en iedereen dobbert voorbij op opblaasbootjes. ’s Avonds zitten we lekker lang buiten.

Dag 10 – Maandag 29 mei. Lake Pleasant – Grand Canyon National Park
Wanneer ik de volgende ochtend na het douchen mijn haar wil kammen in de spiegel van het toiletgebouw maak ik kennis met een schorpioen. Deze zit heerlijk naast de spiegel. Ik roep mijn man, want ja dit moet hij natuurlijk wel even zien :). Vandaag rijden we naar Grand Canyon, waar we twee nachten zullen verblijven op de Mather Campground. Nadat we de camper hebben neergezet lopen we naar de bushalte. Onderweg komen we een paar elanden tegen. Ze lopen rustig over de camping en bij de weg. We doen een rondje met de shuttlebus en gaan daarna terug naar de camping.

Dag 11 – Dinsdag 30 mei. Grand Canyon National Park.
Vandaag staat er een helikoptervlucht op de planning. We nemen de Paarse shuttle het park uit en lopen naar Papillon Grand Canyon Helicopters. We hebben niet gereserveerd, maar kunnen binnen een uur met een vlucht mee. De vlucht is geweldig! Wat een uitzicht en wat is het toch een prachtige canyon. Ik kijk mijn ogen uit en geniet van ieder moment.
Na de vlucht lopen we terug naar Tusayan en eten we een hapje bij Big E Steakhouse & Saloon. Daarna gaan we met de shuttle weer het park in en lopen we een flink stuk van de Rim Trail. Onderweg komen we zeer fotogenieke eekhoorns tegen en verder salamanders en elanden.


Dag 12 – Woensdag 31 mei. Grand Canyon – Lake Powell.
We rijden eerst met de camper naar Desert View point. Hier zijn we een tijdje foto’s aan het maken en alles aan het bekijken. We rijden vervolgens naar Page, waar we eerst iets eten voor we een stukje terugrijden naar Horseshoe Bend. Het is heel warm en overal wordt gewaarschuwd voor de hitte. We nemen water en een snack mee en lopen naar het uitkijkpunt. Het is er druk, maar we hebben genoeg ruimte om mooie foto’s te maken.

Vervolgens rijden we door naar Lower Antelope Canyon, waar we informeren naar de tijden en prijzen voor een guided tour. We boeken een tour bij Ken’s tours voor de volgende ochtend om 9 uur. Daarna rijden we door naar onze camping Wahweap RV & Campground. Het is nog prachtig weer en we besluiten te zwemmen in het koude Lake Powell.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s