Ben je alvast op zoek naar een simpele soep om bij te komen van de feestdagen? Lees dan vooral verder, want deze bloemkoolsoep maak je in een handomdraai. Lekker om een dag van tevoren te maken.
Ik maakte deze soep met kalkoen hamreepjes die ik bij de Albert Heijn vond (geen sponsor), maar als je een vegetarische soep wilt, kun je de kalkoen weglaten.
Ingrediënten voor 4 porties
– 1 bloemkool
– 400 gram kruimige aardappels
– 500 ml magere melk
– 500 ml groentebouillon
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 bakje kalkoen “ham”reepjes
– bosui
– olijfolie
– peper
Bereidingswijze:
– Verhit wat olijfolie in een pan.
– Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en fruit deze in de pan.
– Maak de bloemkool schoon, snijd in roosjes en schil de aardappels en snijd in blokjes.
– Doe de bloemkool, aardappels, melk en bouillon in de pan en breng aan de kook.
– Roerbak ondertussen de kalkoen ham reepjes in een koekenpan en snijd de bosui in rondjes.
– Laat de groente 20 minuten koken, zet het fornuis uit en pureer de soep glad.
– Maak de soep op smaak met wat verse peper, schep in de kommen en garneer met de bosui en kalkoen.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 40 minuten.