Zelf kwarkbroodjes maken

Zoek je nog een makkelijk recept voor versgebakken broodjes? Wat dacht je dan van deze kwarkbollen? Je moet er wel even de tijd voor nemen om ze te maken, je begint namelijk een dag van tevoren, maar dan heb je de volgende dag héérlijke, fluffy kwarkbollen. Perfect voor een kerst- of paasontbijt!
Kwarkbroodjes

Ingrediënten voor 16 kwarkbroodjes:
– 500 gram bloem
– een zakje gedroogde gist (7 gram)
– 250 gram magere kwark
– 2 eieren
– 40 gram witte kristalsuiker
– 150 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
– 10 gram zout
– 112 gram bruine rozijnen
– 112 gram gedroogde abrikozen
– lauwwarm water

Bereidingswijze:
Dag 1.
Maak ’s avonds het deeg.
– Snijd drie uur van tevoren de abrikozen in stukjes en doe samen met de rozijnen in een kom. Zet ze onder water en laat 3 uur weken.
– Giet eerst de rozijnen en abrikozen af en laat uitlekken.
– Doe het bloem, de gist, suiker, eieren, kwark, boter en zout in de kom van je mixer met deeghaken of keukenmachine en kneed tot een deeg. Na ongeveer 10 minuten ontstaat er een mooi elastisch deeg.
– Kneed nu de rozijnen en abrikozen door het deeg. Je zult zien dat het deeg natter is dan normaal brooddeeg, maar dit hoort zo.
– Vet een kom in met wat olijfolie, doe het deeg in de kom, dek af met vershoudfolie en zet de kom voor een nacht in de koelkast.

Dag 2.
– Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
– Kneed het (nog steeds natte) deeg zo goed als dat lukt kort en vorm er zestien kwarkbollen van. (Ja dit is een beetje een kliederboel, maar dit komt goed.)
– Leg de kwarkbollen op de met bakpapier bekleedde bakplaat en laat ze 1 uur rijzen op een warme plek.
– Verwarm, ongeveer 10 minuten voor het einde van de rijstijd, de oven voor op 220 graden en stel in op 20 minuten.
– Bak de kwarkbollen in maximaal 20 minuten gaar.
– Haal de kwarkbollen uit de oven, snijd ze eventueel voorzichtig los van elkaar en serveer. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s