Gevulde paprika’s met parelcouscous

In de foodybox van Kroon op het werk zaten oranje paprika’s en parelcouscous. Deze twee ingrediënten vormen de basis van dit heerlijke maal dat je binnen no-time op tafel zet.
Paprika met parelcouscous en kip
Dit recept is een kleurrijk plaatje op je bord en je krijgt volop vitamines binnen. Ben je al nieuwsgierig naar dit lekkere recept? Kijk dan mee!

Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 oranje paprika’s
– 1 ui
– 1 winterpeen
– een half bakje kastanje champignons
– 100 gram parelcouscous
– 1 blokje groente bouillon
– 1 liter water
– 250 gram kipblokjes/reepjes
– 1 eetlepel ras el hanout
– 4 handjes rucola
– peper en zout
– olijfolie

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 30 minuten.
– Was de paprika’s, snijd de bovenkant van de paprika’s, haal de zaadlijsten eruit en leg de paprika’s en bovenkantjes in een ingevette ovenschaal. Bak de paprika’s in 30 minuten gaar.
– Breng 1 liter water samen met het bouillonblokje aan de kook en kook de parelcouscous gaar.
– Doe ondertussen de kip, ras el hanout en een eetlepel olijfolie in een kom en meng goed tot de kip volledig bedekt is met de kruiden.
– Snipper de ui, snijd de winterpeen in blokjes en de champignons in plakjes.
– Verwarm een koekenpan en bak de kip rondom bruin.
– Voeg de ui, champignons en winterpeen bij de kip en roerbak gaar.
– Giet de parelcouscous af en voeg bij de kip en groente en roer goed door.
– Doe wat rucola op de borden.
– Vul de paprika’s met de parelcouscous, kip en groente en leg het restant in een kring op de rucola.
– Leg nu de paprika’s op de borden en leg ze samen met de bovenkantjes op de borden.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 35 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s