Ik ben de laatste tijd wat aan het variëren met sportmaaltijden en maakte laatst deze lekkere sportmaaltijd met kip en groente uit de oven. Deze maaltijd maak je in minder dan 30 minuten en je kunt er vier keer van eten. Ideaal al zeg ik het zelf.
Ik at deze maaltijd met rijst, maar je kunt ook kiezen voor quinoa. Kook de rijst wel in een beetje groentebouillon voor wat meer smaak.
Ingrediënten voor 4 porties:
– 2 tomaten
– 2 uien
– 1 broccoli
– 1 courgette
– 3 stukken kipfilet
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 1/2 theelepels knoflookpoeder
– 2 theelepels basilicum
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels oregano
– 2 theelepels zout
– 1/2 theelepel peper
– olijfolie
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 220 graden en stel in op 20 minuten.
– Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
– Kook de rijst of quinoa gaar.
– Snijd de groente in blokjes, roosjes en partjes en leg op de bakplaat.
– Mix alle kruiden door elkaar, strooi 2 eetlepels kruiden over de groente en besprenkel met olijfolie.
– Doe de groente in de oven en bak in 20 minuten gaar.
– Snijd ondertussen de kip in blokjes, doe in een kom en strooi hier royaal de overgebleven kruiden over. (Je houdt een beetje kruiden
over).
– Verhit olijfolie in een wokpan en wok de kip in ongeveer 7 minuten gaar.
– Verdeel de kip in vier porties en doe samen met de rijst of quinoa in plastic bakjes.
– Haal de groente uit de oven en verdeel over de vier bakjes.
– Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.