After workout havermout

Dit ontbijtje heb ik gemaakt voor de ochtensporters onder ons. Ik sta drie keer in de week vroeg op, trek mijn sportspullen aan en sport dan een uur op de lege maag. Waar ik voorheen naar de sportschool fietste en een banaan at, merk ik dat ik bij thuis sporten beter functioneer op een lege maag.
After workout havermout ontbijt
Maar dan moet ik daarna wel een goed ontbijt eten, anders is de energie na een uur ver te zoeken. Daarom heb ik dit ontbijtje gemaakt, dat ik de avond van tevoren al klaar zet, zodat ik het alleen nog door de blender hoef te halen als ik wil ontbijten. Het geeft je een kickstart voor een lange (werk)dag. Kijk je mee?

Ingrediënten voor 1 persoon:
– 35 gram havermout
– 1 eetlepel gebroken lijnzaad
– 25 gram rauw cashewnoten
– 2 handjes rozijnen
– een handje aardbeien of ander zoet fruit

Bereidingswijze:
– Doe de havermout, lijnzaad, cashewnoten en rozijnen in een kom en week deze een nacht in water.
– De volgende dag giet je alles af en pureer je het geheel tot een romige massa in een blender of keukenmachine.
– Schep alles in een kom of bakje en maak af met vers fruit.
– Enjoy!

Totale bereidingstijd: 5 minuten (+ 1 nacht weken).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s