Wanneer wij barbecueën leggen we toch altijd wel een paar hamburgers op de barbecue. Maar nadat we bij mijn zwager en schoonzus hadden gebarbecued en zij zelfgemaakte hamburgers klaarmaakten, wilde ik ook een poging wagen.
Nu las ik overal op internet dat je geen mager gehakt moest gebruiken, maar omdat de winkel niets anders had heb ik gewoon mager rundergehakt gebruikt. De hamburger was heerlijk van smaak en zeker niet droog. Vanaf nu wil ik niet meer anders!
Ingrediënten voor 2 hamburgers:
– 250 gram mager rundergehakt
– 1 halve ui
– 5 druppels Worcestersaus
– 2 theelepels ketchup
– 1/3 theelepel knoflookpoeder
– een snuf cayennepoeder
– peper en zout
– 2 hamburgerbroodjes
– 2 plakken cheddarkaas
– sla
– augurk
– bbq saus
Bereidingswijze:
– Snipper het halve uitje heel fijn.
– Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, Worcestersaus, ketchup, knoflookpoeder, cayennepoeder, zout en peper toe.
– Meng alles goed door elkaar en vorm daarna met je handen twee hamburgers van ongeveer 1,5- 2 cm dik.
– Leg de hamburgers op een bordje, dek af met folie en zet voor een uur in de koelkast.
– Bak de hamburgers op de barbecue gaar en leg de cheddar voor 1 minuut op de hamburgers.
– Snijd de hamburgerbroodjes open en leg even met de binnenkant naar beneden op de barbecue.
– Beleg de broodjes met sla, saus, de hamburgers met kaas en maak af met wat augurk.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur wachttijd + 10 minuten baktijd.