Witlof quiche

Op een verjaardag gaf mijn oom mij het recept voor een witlof quiche. Deze klonk mij zo lekker, dat ik de week erna gelijk aan de slag. Ik paste het recept een beetje aan en ik kan je zeggen dat deze witlof quiche verrassend lekker is!
Witlof quiche met banaan
Mijn oom’s tip om banaan op de bodem van de quiche te leggen was echt een goede tip. De banaan neemt de bittere smaak van de witlof wat weg en zorgt voor een zoete smaak.

Ingrediënten:
– 1 rol hartige taartdeeg
– 4 stronken witlof
– 2 appels
– 1 rijpe banaan
– 4 eieren
– een bekertje crème fraîche (200 ml)
– 1 ui
– 100 gram geraspte kaas 30+
– olijfolie
– peper en zout

Bereidingswijze:
– Vet een taartvorm in met wat olijfolie.
– Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 55 minuten.
– Schil de appel en snijd in blokjes.
– Was de witlof en snijd in reepjes.
– Snipper de ui en fruit deze in wat olijfolie.
– Voeg de appel en witlof toe, roerbak gedurende 10 minuten en laat daarna goed uitlekken in een vergiet.
– Doe het deeg in de taartvorm en prik gaatjes in de bodem.
– Snijd de banaan in dunne plakjes en leg op de bodem van de taart.
– Leg hierop de witlof, appel en ui.
– Kluts de eieren en crème fraîche los en maak op smaak met peper en zout.
– Stort het mengsel over het witlofmengsel en strooi hierover de kaas.
– Bak de taart in 55 minuten gaar.
Witlof quiche met banaan
Totale bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten.

– De bodem van de taart blijft een beetje vochtig, dus zorg ervoor dat de witlof en appel goed uitgelekt zijn.

Plaats een reactie