Chocoladecake

Soms heb je gewoon trek in een hele foute snack. Wat dacht je van deze chocoladecake met stukjes chocolade? Een ontzettende lekkere cake die je in een handomdraai maakt en waarmee je je gasten verrast.
Chocoladecake
Om de cake een goede chocoladesmaak te geven voeg ik zowel cacaopoeder als stukjes gehakte pure chocolade toe. Hij smaakt net zoals de cake die ik wel eens bij een koffiezaakje haal. Goddelijk en heaven 🙂

Ingrediënten voor 1 cake:
– 200 gram boter
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram rietsuiker
– een zakje vanillesuiker
– vier eieren
– 6 theelepels cacao
– een snuf zout
– 100 gram pure chocolade 52%

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 60 minuten.
– Vet een cakevorm in en bestrooi deze met bloem. (Hiermee voorkom je dat de cake aan de vorm blijft plakken als deze uit de oven komt.)
– Mix in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel.
– Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel.
– Voeg nu het zelfrijzend bakmeel in delen toe aan het beslag en blijf mixen tot het bakmeel volledig is opgenomen en je een glad beslag hebt.
– Voeg de cacaopoeder toe en zorg dat deze goed opgenomen is.
– Hak de chocolade in kleine stukjes en roer door het beslag.
– Stort het beslag in de cakevorm
– Bak de cake in 60 minuten gaar.
– Haal de cake uit de oven, laat vijf minuten staan en stort de cake dan op een rooster zodat hij volledig kan afkoelen.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s