We houden regelmatig een tapasavond thuis, waarbij we allerlei hapjes eten en brood met tapenade eten. Lekker makkelijk koop ik altijd een kant-en-klare tapenade.
Ja, en dat kan dus echt niet als je een foodblog hebt. Dus ontwikkelde ik een recept voor een tapenade met zongedroogde tomaat. Heel makkelijk te maken en supersnel klaar! Na dit recept koop je het nooit meer kant-en-klaar, dat beloof ik je.
Ingrediënten voor een schaaltje
– 115 gram zongedroogde tomaten (uit pot)
– 2 eetlepels olie van het potje met zongedroogde tomaten
– 1 teentje knoflook
– 2 eetlepels Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een mooie, tapenade. Zorg dat er nog iets van structuur in zit, dus maal de tapenade met zongedroogde tomaat niet te fijn.
Lekker op brood en toastjes!
Totale bereidingstijd: 2 minuten.