Vandaag heb ik een heerlijk recept voor pasta met garnalen voor jullie. Deze pasta staat snel op tafel, precies zoals je van me bent gewend en bestaat ook nog eens uit maar 6 ingrediënten.
Ik gebruik volkoren spaghetti in dit recept, maar je kunt natuurlijk iedere pasta gebruiken die je lekker vindt.
Ingrediënten voor 2 personen:
– 200 gram (ontdooide) roze garnalen
– 1 teen knoflook
– 8 zongedroogde tomaten
– 125 ml droge witte wijn
– 4 blaadjes basilicum
– 150-200 gram volkoren spaghetti
– olijfolie
Bereidingswijze:
Kook de spaghetti volgens de instructies op het pak.
Snijd de knoflook klein. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en garnalen gedurende 3 minuten. Pureer de zongedroogde tomaten en voeg deze samen met de wijn bij de garnalen. Laat het geheel 5 minuten pruttelen en maak op smaak met zout en peper.
Giet de spaghetti af en meng deze door de saus. Schep de pasta met garnalen op de borden en maak af met wat vers gehakte basilicum. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 20 minuten.