Deze mini pecantaartjes zijn lekker, gezond en snel klaar! Een lekkere snack en ook erg leuk om aan visite te serveren.
Ik las ergens dat je karamel van dadels kunt maken, dus paste ik het toe in dit recept. De taartjes kruimelen wel een beetje, maar oh wat zijn ze lekker zeg! Ik ontbeet er zelfs mee. Ben je al nieuwsgierig geworden naar het recept? Hier komt het!
Ingrediënten voor 12 taartjes:
– 130 gram havermout
– 60 gram pecannoten
– 30 gram ongezouten boter
– 45 gram honing
– een snuf zout
– 175 gram medjoul dadels
– 6 eetlepels amandelmelk
– 1/2 theelepel vanille extract
– een snuf zout
– 12 pecannoten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de boter.
Doe de havermout, pecannoten, gesmolten boter, honing en zout in een keukenmachine met een hakmes en laat de machine draaien tot je een mooi een kruimelig deeg hebt.
Schep het deeg in 12 siliconen cupcake vormpjes en druk goed aan. Bak de bodems in maximaal 10 minuten gaar.
Doe de medjoul dadels in een keukenmachine en hak fijn. Voeg daarna de amandelmelk, vanille en zout toe. Mix tot er een mooie, gladde karamel ontstaat.
Als de taartbodems klaar zijn, laat je ze even afkoelen, smeer je de karamel erop en maak je de mini pecantaartjes af met een pecannoot. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 35 minuten.