Monchou in glaasjes

Voor Eerste Kerstdag maakte ik dit heerlijke toetje voor de familie. Dit is niet healthy, totaal niet eigenlijk, maar af en toe moet dit zeker kunnen.
Monchou in glaasjes
Deze monchou in glaasjes kun je makkelijk een dag van tevoren maken. Je bewaart dan de kersen apart in een pannetje in de koelkast en deze doe je op het laatste moment op het dessert. Hieronder vind je het recept voor 8 personen.

Ingrediënten voor 8 personen:
– 400 gram monchou op kamertemperatuur
– 250 ml slagroom
– 60 gram suiker (of meer als je van zoet houdt)
– 200 gram bastognekoekjes
– 80 gram ongezouten roomboter
– 400 gram bevroren kersen
– een scheut water
– 4 theelepels maïzena 2 eetlepels water (meng dit tot een papje)
– 2 eetlepels suiker
– chocolade hagelslag of andere decoratie

Bereidingswijze:
Maal de koekjes fijn in een hakmolen of keukenmachine. Laat de roomboter smelten en meng dit beetje bij beetje met de koekkruimels. Ze moeten licht vochtig worden. Ik heb zelf niet alle boter erbij gedaan.
Verdeel de bastognekruimels over 8 glaasjes, druk aan en zet in de koelkast.

Klop de monchou los met een mixer. Maak de mixer schoon en klop in een andere kom de slagroom met de suiker stijf (let op dat je niet te ver doorgaat, dan krijg je boter) Schep de monchou door de slagroom en meng goed. Ik heb zelf de mixer nog even gebruikt.

Doe het mengsel op de koekjesbodem in de glaasjes en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast.

Nu ga je de kersenvlaaivulling maken. Doe de kersen met een scheut water en suiker in een steelpan. Breng het zachtjes aan de kook. Zodra de kersen zacht zijn, voeg je het maïzenapapje toe. Roer het geheel om en laat het nog een paar minuten zachtjes koken.
Zodra het geheel ingedikt is, haal je de steelpan van het vuur en laat je de kersenvlaaivulling afkoelen. Bewaar alles in de koelkast tot je het gaat serveren.

Doe dan de kersenvlaaivulling en chocolade bij de koekjes een monchou in de glaasjes. Eet smakelijk!
Monchou in glaasjes
Totale bereidingstijd: 1 uur (+ 4 uur opstijven in de koelkast).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s