Review: Dream Almond Oat + Recept gezondere poffertjes

Gesponsord.
Onlangs bracht DREAM® een nieuwe smaakcombinatie op de markt: DREAM® Almond Oat. Hierbij richt DREAM® zich op een ander alternatief voor zuivel dan soja. DREAM® Almond Oat is een combinatie van haver en amandelen die samen voor een heerlijke drank zorgen.

Ik testte de DREAM® Almond Oat en ben erg positief. De smaak is zacht, romig en niet te zoet. Er zitten dan ook geen toegevoegde suikers in de drank, dus dat verklaart al een hoop.

Ik vond de DREAM® Almond Oat koud erg lekker om als vervanger van een glas melk te drinken en ook in de koffie smaakte het goed. Ik maakte er daarnaast havermout mee en ook dat viel erg in de smaak. Het gaf de havermout net even iets meer smaak, dan een gewone sojamelk doet.

Als laatste testte ik de drank door deze toe te voegen aan een poffertjes beslag. Opnieuw een geslaagde combinatie! Hier komt het recept!
Gezondere poffertjes
Ingrediënten voor +/- 80 poffertjes:
– 200 gram speltmeel
– 400 ml DREAM® Almond Oat
– 1 ei
– een snuf zout

Bereidingswijze:
Doe de speltmeel en zout in een kom. Klop met een mixer beetje bij beetje de haver-amandelmelk erdoor. Zodra je geen klontjes meer ziet, voeg je het ei toe. Mix tot een mooi glad beslag.

Verwarm een poffertjespan / ijzer en vet indien nodig in met wat boter of olie. Schep in ieder kuiltje een beetje beslag en bak de poffertjes bruin. Herhaal totdat het beslag op is.

Serveer de gezondere poffertjes met bijvoorbeeld honing en cacao nibs of vers fruit.
Gezondere poffertjes
Totale bereidingstijd: 25 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s