Zit je nog met een overschot aan kruidnoten of heb je de schappen leeg gekocht toen de kruidnoten na Sinterklaas in de aanbieding waren? Misschien zit je nu al na te denken over het perfecte Sinterklaasrecept voor komende 5 december? Nou dan heb ik een heerlijk recept voor je.
Deze kruidnoten cheesecake is iets gezonder dan de gewonere versie, maar toch moet je hem niet in een keer opeten 😉 Daarnaast ligt deze ook een stuk minder zwaar op de maag, dus ik kan hem ook eten. Oh yeah! Ik zal je niet langer in spanning laten. Hier komt het makkelijke recept!
Ingrediënten voor 10 personen:
– 400 gram roomkaas light
– 600 gram magere Franse kwark
– 300 gram kruidnoten
– 50 gram ongezouten roomboter (+ extra om in te vetten)
– 3 eieren
– een theelepel vanille-aroma
– een eetlepel honing
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden en stel in op 40 minuten. Bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier en knip bij. Vet de randen in met wat boter.
Doe de 50 gram roomboter in een steelpan en verwarm deze tot de boter geheel gesmolten is.
Doe 175 gram kruidnoten in een keukenmachine en maal fijn. Stort de kruimels in de steelpan en meng goed.
Stort het geheel in de bakvorm en maak met behulp van een lepel een mooie egale bodem. Zet de bodem in de koelkast.
Klop de roomkaas, kwark, eieren, vanille en honing met behulp van een mixer romig en glad. Stort het mengsel over de kruidnotenbodem en zorg dat de vulling mooi glad en egaal verdeeld is. Verdeel de overgebleven kruidnoten over de bovenkant (leef je uit!) en bak de cheesecake in 40 minuten gaar.
Laat de kruidnoten cheesecake daarna afkoelen op het aanrecht en zet voor minstens 5 uur in de koelkast. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 1 uur (en 6 uur wachttijd).
Een gedachte over “Gezondere kruidnoten cheesecake”