Geroosterde paprika-bloemkoolsoep

Vandaag heb ik weer een nieuw soeprecept voor jullie. Opnieuw met bloemkool, omdat ik deze groente toch wel erg lekker vind en graag mee experimenteer. Bloemkool heeft van zichzelf een best wel een overheersende smaak, die lang niet iedereen lekker vindt. Daarom is het altijd een uitdaging om een ingrediënt te vinden, die deze overheersende smaak kan overtreffen.

Door geroosterde paprika en geitenkaas toe te voegen, zul je merken dat de bloemkool wat meer op de achtergrond raakt. Samen zorgen ze voor een heerlijke, smakelijke soep. Ideaal voor een koude, regenachtige dag.

Ingrediënten:
– een rode ui
– 2 teentjes knoflook
– een kleine bloemkool
– pot geroosterde paprika
– 1 liter water
– 2 kippenbouillonblokjes
– 2 takjes tijm
– chiliflakes naar smaak
– geitenkaas
– olijfolie

Bereidingswijze:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de bloemkool en snijd in roosjes. Laat de paprika uitlekken en snijd in plakjes.
Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg nu de chiliflakes toe, haal de tijm van de takjes en roerbak 1 minuut mee.
Doe nu de paprika, bloemkool, water en bouillonblokjes in de pan, breng aan de kook en laat ongeveer 25 minuten pruttelen tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep glad en serveer met wat geitenkaas en tijm. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 45 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s