Het was alweer een tijd geleden dat ik granola / cruesli had gemaakt. Hoogste tijd om een nieuwe variant te maken! Dit keer maakte ik een pumpkin spice granola. Lekker kruidig voor de winter en met wat verstopte groente erin!
Deze pumpkin spice granola is makkelijk te maken, gezond en perfect om te ontbijten tijdens een koude ochtend. Wat wil je nog meer?
Ingrediënten voor een grote pot:
– 300 gram havermout
– 100 rauwe pecannoten
– 30 gram zonnebloempitten
– 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
– 1 eetlepel pumpkin spice kruiden
– 60 gram olijfolie
– 100 gram agavesiroop
– 90 pompoenpuree
– 1/4 theelepel zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng de noten, havermout, kruiden, zout en suiker in een kom.
Verwarm de pompoenpuree, olijfolie en agavesiroop in een steelpan en meng goed door elkaar. Giet het mengsel over de droge ingrediënten en roer goed door elkaar.
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en spreid het mengsel hierover uit. Je zult zien dat niet alles past en dat je in twee keer moet bakken. Bak de Pumpkin spice granola in ongeveer 25-30 minuten gaar. Roer de granola na de helft van de baktijd even goed om.
Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte bak.
Totale bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.