Zoek je nog een lekker recept voor het begin van het weekend? Waarbij het lijkt alsof je aan het zondigen bent, maar het eigenlijk best wel gezond is wat je aan het eten bent? Zoek dan niet verder, want ik heb een heerlijke zoete aardappelpizza voor je, boordevol met groenten!
Deze pizza maakte ik met restjes uit de koelkast, zoals pompoenpuree (pompoen roosteren in de oven en dan pureren) en feta. Ben je nieuwsgierig geworden? Hier komt het simpele recept!
Ingrediënten voor 1 pizza:
– 1 bloemkoolpizza bodem
– 1 kleine zoete aardappel
– 3 eetlepels pompoenpuree
– 1 bosuitje
– een kwart pakje feta
– peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden en stel in op 12 minuten. Schil de zoete aardappel en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd het bosuitje in ringetjes.
Besmeer de pizzabodem met de pompoenpuree, beleg met de zoete aardappel en bos uit. Verkruimel de feta over de pizza en maak af met een beetje peper.
Bak de pizza in 12 minuten gaar. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 15 minuten.