MOM: Rode curry met kip en sperziebonen

Ben je op zoek naar een makkelijke curry die snel op tafel staat? Wat dacht je dan van deze rode curry met kip en sperziebonen? Deze curry is erg smaakvol en staat binnen 20 minuten op tafel. Ideaal voor een makkelijk op maandag maaltijd!

Ingrediënten voor 4 personen:
– 300 gram sperziebonen
– 400 gram kipfilet
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 400 gram zilvervliesrijst
– 250 ml kokosmelk
– 1 theelepel paprikapoeder
– 3 eetlepels rode curry
– zout, peper, olijfolie

Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de instructies op het pak. Dop de sperziebonen, halveer ze en stoom ze gaar. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Snijd de kip in blokjes en kruid met de paprikapoeder, zout en peper. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip bruin. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe. Snijd de paprika in blokjes en bak gedurende vijf minuten gaar. Voeg nu de sperziebonen, kokosmelk en rode curry toe en laat het geheel gedurende vijf minuten pruttelen. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 20 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s