Pompoensoep met zoete aardappel en gember

Vandaag heb ik weer een heerlijke pompoensoep voor je. Deze soep is weer in een handomdraai klaar en is heerlijk kruidig.

Er staan al een aantal pompoensoepen op de site en deze soep zal je opnieuw verrassen. De gember en komijn geven wat extra pit en smaak en de zoete aardappel zorgt voor wat extra body. Lekker, vullend en gezond! Wat wil je nog meer?

Ingrediënten voor vier porties:
– 2 blokjes kippenbouillon
– 1,2 liter water
– 1 ui
– 1 flespompoen
– 2 zoete aardappels
– 8 gram verse gember
– 1 eetlepel komijn
– een scheut olijfolie
(-kokossnippers voor garnering)

Bereidingswijze:
Snijd de pompoen door midden en halveer deze stukken. Verwijder de pitten en het vruchtvlees. Schil de pompoen en zoete aardappels en snijd in blokjes. Schil de gember en snijd in plakjes.

Verwarm de olijfolie in een pan, snipper de ui en fruit deze kort aan. Voeg de komijn en gember toe en bak 1 minuut mee. Doe nu het water, de bouillonblokjes, zoete aardappel en pompoen in de pan en breng de soep aan de kook. Laat 20 minuten op zacht vuur koken.
Zodra de groente gaar is, pureer je de soep glad. Lekker met kokossnippers en brood! Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 45 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s