Doperwten ricotta taart

Er staan al heel veel quiches op Love to cook healthy, maar al deze quiches zijn gemaakt van hartige taartdeeg. Daarom besloot ik een eens een quiche te maken zonder deeg.

Uiteindelijk besloot ik doperwten, pecannoten en zonnebloempitten als basis te nemen. Deze ingrediënten zorgen voor de bite in de quiche. Het is belangrijk bij deze quiche dat hij niet te lang in de oven staat, 20- 25 minuten is meer dan genoeg, anders wordt hij te droog. Ben je al nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept!

Ingrediënten voor 1 quiche:
– een pak fijne doperwtjes (450 gram)
– een bak ricotta (250 gram)
– 6 eetlepels zonnebloempitten
– 4 eieren
– 60 gram pecannoten
– 1 teen knoflook (geperst)
– 2 theelepels gedroogde tijm
– peper en zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook een liter water in de waterkoker, doe de doperwtjes in een vergiet, giet het kokende water erover en laat uitlekken. Kluts de eieren met de ricotta, knoflook, tijm, peper en zout.

Meng de doperwtjes, pecannoten en zonnebloempitten door het eimengsel. Stort het geheel in een siliconentaartvorm en bak de quiche in 20-25 minuten gaar. Lekker met een groene salade. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 45 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s