Bloemkoolpizza met pompoenpuree

Ik ben dol op pizza, maar pizza staat nu eenmaal gelijk aan veel calorieën. Daarom ben ik ook zo blij met de kant-en-klare bloemkool pizzabodems die nu in de winkel verkocht worden. Er zitten minder calorieën in en je krijgt ongemerkt groente binnen.

Nu eet ik graag een veggie pizza, maar daar mag ook wel wat variatie in zitten, dus bedacht ik een pizza met pompoenpuree in plaats van tomatensaus. De pompoen geeft een heerlijke zoete smaak aan de pizza. En je krijgt nog meer groente binnen. Een win-win situatie dacht ik zo. Ben je nieuwsgierig geworden naar recept? Hier komt het:

Ingrediënten voor 2 pizza’s:
– twee Magioni bloemkool pizzabodems
– een flespompoen (of een zakje pompoenblokjes)
– een rode ui
– geraspte kaas 30+
– een halve oranje paprika
– zes zongedroogde tomaatjes

Bereidingswijze:
Schil de pompoen, snijd in blokjes en rooster deze in de oven gaar. (180 graden, 30 minuten). Eenmaal gaar, pureer of prak je de pompoen tot puree. Gebruik je voorgekookte pompoen, dan hoef je deze alleen maar te pureren.
Snijd de rode ui heel fijn, snijd de halve paprika en zongedroogde in blokjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 10 minuten.
Besmeer de pizzabodems met de pompoenpuree en verdeel hierover de ui, paprika en zongedroogde tomaatjes. Maak af met de geraspte kaas.
Bak de pizza in 10 minuten gaar. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 15 minuten. (1 uur als je de pompoen zelf roostert.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s