Review: Restaurant Eemlust

Mijn man had nog een dinerbon liggen die bijna vervallen was (waarom zit er een vervaldatum op die dingen??), dus zochten we naar een restaurant waar we nog niet eerder waren geweest en waar we de bon konden gebruiken. Zo kwamen we uit bij restaurant Eemlust in Baarn.

Het restaurant
Het restaurant ligt net van de snelweg af en aan het water. Je kunt buiten en binnen eten en je kunt ook een boot huren voor feesten. Het is ruim opgezet en je hebt zicht op het water en de weilanden.

Eten
De kaart heeft een ruime keuze in voor-, hoofd- en nagerechten. Er is aan iedereen gedacht: viseters, vleeseters, vegetariërs iedereen kan er heerlijk eten en de vegetariërs onder ons hoeven geen genoegen te nemen met de eeuwige risotto of salade. Nee, hier wordt echt nagedacht over een heerlijke maaltijd voor iedereen. Daarnaast kun je hele en halve porties bestellen, dus als je niet zo’n grote eter bent, kun je alsnog een driegangenmenu bestellen!

Ons voorgerecht was een halve portie crème brûlée van wortel kokos en gember met geiten hangop en ingelegde biet. Als hoofdgerecht had ik gebakken heilbot met risotto, anti boise en geroosterde rode biet en als dessert de gepocheerde peer met witte chocolade mousse en walnoot ijs. Nou dat was smullen zeg! De heilbot was wel wat flauw van smaak, die had wel iets gekruid gemogen, maar voor de rest was het heerlijk. Zeker een adresje waar ik weer wil eten.

Oh en als je koffie bestelt, krijg je er bonbons, koekjes en cake bij, dus een dessert is eigenlijk helemaal niet nodig!

Prijs
We hadden een dinerbon, dus we hoefden maar een klein beetje bij te betalen. De prijzen vielen me op zich wel mee. Je eet natuurlijk best luxe, dus ja de prijs van een dessert ligt hoger dan bij de Griek of Chinees, maar dan heb je ook wel een speciaal dessert.

Service
De service is wat je verwacht van een restaurant als Eemlust. De obers en serveersters zijn erg attent en zorgen dat je snel brood en drinken op tafel hebt. Ze halen de lege borden en glazen net zo snel weg en komen regelmatig vragen of je nog iets te drinken wilt.

Eindoordeel
Een leuk restaurant aan het water waar ze heerlijk en divers eten serveren. Ik kom hier graag nog een keer terug! De kaart wisselt ieder seizoen, dus ja, je ziet mij nog wel een keer terug!

Je vindt Restaurant Eemlust aan de Eemweg 72 3741 LC Baarn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s