Pittige wortelsoep met chipotle

Gesponsord
In mijn pakket van Van Beekum Specerijen zat een enorme pot gemalen chipotle en ik was al een tijd aan het bedenken wat ik er nu mee zou gaan maken. Toen ik in Amerika zag dat chipotle ook veel in soepen wordt gebruikt, was ik eruit: ik zou een soep maken met de kruiden.

Dus toen ik weer thuis was, haalde ik wortels en zoete aardappelen en kookte een heerlijke licht pittige soep. Lekker voor op een koudere (herfstige) dag of als snelle lunch! En zoals altijd is de soep nog makkelijk te maken ook. Ideaal voor meal prepping! Hier komt het makkelijke recept!

Ingrediënten voor 1 liter soep:
– 1 liter water
– 2 kippenbouillonblokjes
– 500 gram wortelen
– een grote zoete aardappel
– een teen knoflook
– een rode ui
– 1/2 theelepel gemalen chipolte
– een scheut olijfolie

Bereidingswijze:
Doe het water en de bouillonblokjes in een pan en kook tot een kippenbouillon.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Hak de wortelen in schijfjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
Verwarm nu de olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de knoflook en ui. Roerbak de chipotle kort mee en voeg vervolgens de zoete aardappel en wortels toe. Roer even door en blus nu met de kippenbouillon. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 25 minuten koken, totdat de groente gaar is. Pureer de soep en serveer. Lekker met brood!

Totale bereidingstijd: 50 minuten.

2 gedachtes over “Pittige wortelsoep met chipotle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s