Havermoutcups met kiwi

Ik doe mee aan de Insiders campagne van Uit Paulines keuken en hiervoor bedacht ik een heerlijk ontbijtje met de SunGold kiwi. Er zijn in totaal drie opdrachten die we moeten vervullen en bij opdracht nummer 1 hoort het maken van een foto van een ontbijtrecept.

Toen ik hoorde dat ik mee mocht doen, ging ik gelijk nadenken wat ik dan zou maken. Nu wilde ik al een tijdje havermoutcups maken en deze vullen met Griekse yoghurt. Maar waar laat je de kiwi dan? Ik besloot deze te roerbakken met een beetje kokosrasp en stukjes pecannoot en dat er over heen te strooien. Mijn man (mijn proefkonijn) keurde de cups goed, dus kon het recept op de site! Ben je nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept!

Ingrediënten voor 6 cups:
– 100 gram havermoutvlokken
– 1 rijpe banaan
– 1 ei
– 3 eetlepels honing
– 6 eetlepels Griekse yoghurt 2%
– een SunGold kiwi van Zespri
– een handje pecannoten
– drie/vier eetlepels kokosrasp
– olijfolie of bakspray om in te vetten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Prak de banaan in een kom en meng met de honing, het ei en de havermoutvlokken. Vet zes holtes van een muffinbakblik in en lepel het beslag in de holtes. Vorm het beslag met je handen zodat er cupjes ontstaan. Bak de havermoutcups in 20 minuten gaar.

Laat ze heel even afkoelen en verwarm ondertussen een koekenpan op het vuur. Schil de kiwi, snijd deze in blokjes en doe deze samen met de kokos in de pan. Breek de pecannoten in kleinere stukjes en doe deze er ook bij. Roerbak het geheel zo’n 3-4 minuten. Het gaat erom dat de kiwi lauwwarm is en niet bruin wordt.

Vul nu de havermoutcups met Griekse yoghurt, let erop dat je ze niet te vol maakt en maak af met de kiwi, pecannoten en kokos. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

2 gedachtes over “Havermoutcups met kiwi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s