Pastasalade met spekjes en feta

Als ik een pastasalade maak, dan maak ik gelijk een flinke hoeveelheid. Het is namelijk een ideale mealprep maaltijd, omdat je de salade koud of lauwwarm kunt eten. Voor deze salade heb je 45 minuten nodig, waarvan je de meeste tijd aan het wachten bent, dus kun je ondertussen mooi de afwas doen 🙂

Dit recept is ontstaan, nadat ik restjes op moest maken. Dat is toch wel hoe de meeste recepten ontstaan. Ik kijk wat ik in de koelkast heb liggen en flans dan iets in elkaar. Ben je nieuwsgierig naar dit recept? Hier komt het!

Ingrediënten voor 4 personen:
– een zoete aardappel
– een rode paprika
– pasta afgemeten voor 4 personen
– een stuk feta
– een pakje spekjes
– eventueel olijfolie en peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 30 minuten. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Bak de zoete aardappel in +-/30 minuten gaar.
Breng het water voor de pasta aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op het pak.
Zet een koekenpan op het vuur en bak je spekjes bruin (gebruik geen olie!). Laat de spekjes uitlekken op een stuk keukenpapier.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes en brokkel de feta hierover.
Als de spekjes afgekoeld zijn, doe je deze bij de paprika en feta.
Giet de gekookte pasta af en spoel af met koud water. Als de pasta lauw tot koud is, doe je deze in de kom en meng je alles goed. Als laatste voeg je de zoete aardappel toe. Verdeel de salade over de borden en serveer. Eet smakelijk!

-Ik voeg zelf geen zout, peper of olijfolie toe, omdat de spekjes en feta al voor voldoende zout en smaak zorgen.

Totale bereidingstijd: 45 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s