Hamburgers heb je in alle soorten en maten. Een van mijn persoonlijke favorieten is deze hamburger met zoete aardappelfriet.
Ik maakte deze hamburger met gekarameliseerde ui voor extra smaak. Dit doe je makkelijk terwijl de zoete aardappelfriet in de oven bakt. Het recept voor de zoete aardappel vind je hier.
Ingrediënten voor twee hamburgers:
– twee runderhamburgers
– een plak voorgesneden kaas 30+
– een rode paprika
– vier plakjes augurken
– een kleine rose ui
– ketchup
– twee hamburgerbroodjes
– een scheut balsamicoazijn
– 150 ml water
– een theelepel kokosbloemsuiker
– olijfolie
Bereidingswijze:
Terwijl de zoete aardappelfriet in de oven bakt, snijd je de paprika in vieren en gril je deze met wat olijfolie in een grilpan gaar. Snijd de ui in halve maantjes en doe deze met wat olijfolie in een pan. Fruit kort aan en voeg dan de kokosbloesemsuiker, water en balsamicoazijn toe. Doe een deksel op de pan, zet het vuur lager en laat ongeveer 20 minuten pruttelen tot de uien zacht zijn en het vocht verdampt is.
Als de paprika bijna gaar is, doe je de hamburgers in de pan en bak je deze gaar. Snijd ondertussen de broodjes doormidden en leg ze op een broodrooster om de binnenkant van de broodjes licht te roosteren.
Als alles klaar is begin je met het opbouwen van de burger. Smeer de binnenkant van de beide helften in met wat ketchup en leg de onderkant op een bord. Leg hierop twee stukken paprika, de hamburger, een helft van de plak kaas, de augurk, de gekarameliseerde ui en als laatste de bovenkant van het broodje. Schep de zoete aardappelfriet op de borden. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 40 minuten.
Mm lekker zeg!
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je 😊
LikeLike