Mueslirepen met chocolade

Het is alweer een tijd geleden dat ik mueslirepen maakte, dus werd het hoog tijd om een nieuw recept uit te proberen.
Mueslirepen met chocolade
Deze repen worden gezoet met bananen en ze hebben dan ook een beetje de smaak van bananenbrood. Ik maakte deze repen met melkchocolade, maar je kunt er natuurlijk voor kiezen om pure of witte chocolade te gebruiken. Ze hoeven maar 20 minuten in de oven en dan zijn ze al klaar.

Ingrediënten voor 10 repen.
– twee rijpe bananen
– 175 gram havermout
– 35 gram ongezouten en ongebrande noten
– een snuf zout
– 1/2 theelepel kaneel
– 75 gram melkchocolade
– een beetje boter of olie

Bereidingswijze:
Hak de noten kleiner en zet weg. Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 20 minuten.
Prak de bananen in een kom en voeg vervolgens alle ingrediënten, behalve de chocolade, toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar.
Mueslirepen met chocolade
Vet een kleine ovenschaal in met wat boter en stort het beslag in de schaal. Strijk het beslag glad en gelijk in de schaal en schuif de schaal in de oven. Bak het beslag 20 minuten in de oven, totdat de randjes beginnen te kleuren. De repen blijven zacht aan de binnenkant.
Haal dan de schaal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Stort de repen op een snijplank, draai om en snijd in repen.
Mueslirepen met chocolade
Smelt nu de chocolade in een pan en schep in een boterhamzakje. Knip het puntje van het zakje en versier de repen met de chocolade. Laat volledig drogen en bewaar de repen in een afgesloten bak. Eet smakelijk!
Mueslirepen met chocolade
Totale bereidingstijd: 30 minuten + 20 minuten wachttijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s