Venchi bonbons

Gesponsord – Degene die mij kennen, weten dat ik een ontzettende chocoholic ben oftewel verslaafd aan chocolade. Zoals ik al eerder vertelde is dat een familieding… 🙂

venchi-lovetocookhealthy-2

Via instagram kwam ik in contact met Heleen van Ciaohelena en zij stuurde mij een chocolade verwenpakket toe! Nou, en als je me ergens blij mee maakt, dan is dat wel met chocolade. Vol verwachting maakte ik dus het pakketje open en daar trof ik onder andere een zak bonbons aan. Mijn eerste blog gaat dan ook over de Venchi bonbons die Heleen verkoopt.

Geschiedenis
In 1878 werd Venchi opgericht in Piemonte, Italië door Silvano Venchi, een ambitieuze jongeman met een enorme passie voor chocolade. Hij groeide op in Turijn, waar gianduja voor het eerst werd gemaakt. Gianduja is melkchocolade waar fijngemalen hazelnoten doorheen zit. De fijngemalen hazelnoten, maken de chocolade zo zacht dat het eigenlijk een bonbonvulling is. In Turijn woonden ook veel chocolatiers en het is dan ook niet voor niets dat Turijn de stad van de chocolade wordt genoemd.

Vandaag de dag produceert Venchi meer dan 350 soorten speciale Italiaanse chocolade en is de chocolade over de hele wereld bekend. Daarnaast heeft Venchi sinds 2006 ook ijs in het assortiment en zijn er meer dan 60 winkels over de hele wereld verspreidt.

De bonbons.
De bonbons die ik van Heleen toegestuurd kreeg zijn allemaal glutenvrij! Daarnaast heeft Venchi ook suikervrije bonbons in het assortiment. Deze bonbons zijn gezoet met maltitol en smaken precies als normale bonbons.

Venchi suikervrije chocolade Cubigusto Triplo
venchi-lovetocookhealthy-3
Deze heerlijke bonbon bestaat uit drie lagen cremino van witte chocolade, melkchocolade en 54% extra donkere Gianduja hazelnootcrème van Piemonte. Je zou echt niet zeggen dat deze suikervrij is!

Venchi suikervrije chocolade Prendivoglia
venchi-lovetocookhealthy-5
Dit is een heerlijk reepje melkchocolade met drie hele hazelnoten van Piemonte.

Venchi Cubotto Italiaanse chocolade
venchi-lovetocookhealthy-4
Er zaten ook een paar Cubotto in het pakket. Deze bonbons zijn in tegenstelling tot de vorige twee bonbons niet suikervrij, maar wel nog steeds glutenvrij. Mijn persoonlijke favoriet is de Cubotto Chocaviar, een bonbons met een 75% cacao omhulsel gevuld met donkere, pure chocolade, bedekt met 75% Chocaviar parels.

Valentijn chocoladehartjes
venchi-lovetocookhealthy
De chocolade hartjes zijn het perfecte Valentijnscadeau! De hartjes zijn van witte en pure chocolade, een perfecte combinatie van zoete en bittere chocolade.

Mijn oordeel
Ik vind de bonbons van Venchi heerlijk. De chocolade is romig en vol van smaak en het feit dat de chocolade glutenvrij is natuurlijk een pluspunt, want steeds meer mensen zijn gluten intolerant.

Venchi is een luxe en exclusieve chocolade die voornamelijk in delicatessenwinkels wordt verkocht. Doordat de chocolade exclusief is, ik had er voor ik Heleen kende nog nooit van gehoord, denk ik dat het een perfect cadeau is voor een geliefde, familielid of vriend.

Ik ben fan!

Disclaimer: Dit artikel is in samenwerking met Ciaohelena.

Een gedachte over “Venchi bonbons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s